ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

12 Juli

2013-07-13 00:20:30 / 1 kommentarer ..En annan sak som jag har funderat en del på är diskussionen samsovning med sitt/sina barn.

Jag och mina syskon har alltid haft "fri tillgång" till mamma och pappas säng. Vi har haft egna rum men alltid kunnat tassa över till dom om vi har velat. Vissa gånger kunde det bli lite trångt :)

Min son sover nästan alltid i våran säng. Förut kunde jag tycka att det kändes jobbigt av den anledningen att "alla andras" barn sov i egna sängar i egna rum. Det kändes som att vi gjorde fel som lät honom sova med oss jämt.
Nu däremot kan jag inte bry mig mindre om vad andra tycker. Min son trivs i våran säng och vi trivs med att ha honom där.
Nu har vi ju inte möjlighet att ha honom i eget rum pga platsbrist till renoveringen är klar. Men även då han har eget rum så kommer han ha fri tillgång till "stora sängen" som han kallar den :)

Andra föräldrar brukar vara snabba på att påpeka att "vuxenlivet" blir så negativt påverkat av samsovning men i vårt fall spelar det ju ingen roll eftersom vi ändå delar rum. Det gäller att vara påhittig istället ;)

Det händer att han vill sova själv i sin säng och självklart får han ju göra det då. Han är ju trots allt inte ens 3år än och jag tycker tiden går så fort och tar gärna den här chansen till lite extra närhet.
Det finns ju inte mycket som är mysigare än att krypa ner bredvid en liten sovande skrutt och känna värmen och dom lätta små andetagen♥

Emil har ju sovit rätt oroligt större delen av sitt liv också och då är det betydligt mycket mer bekvämt att ha honom så nära som möjligt. Så det är ju även därför han sover med oss. Men även om han skulle sova som en stock hela nätterna så skulle han nog sova mest med oss.

Sen argumenet som många kommer med om att ju längre barnet sover med föräldrarna ju svårare blir det att vänja om barnet till att sova i egen säng, ställer jag mig tveksam till. Visst kan det kanske vara så i vissa fall men jag tror att om barnet är tryggt och "redo" så är det inga problem oavsett hur länge man har sovit tillsammans.

Jag kommer iaf att sörja den dagen då Emil bestämmer sig för att han inte vill sova med oss längre :)
Men än så länge så väljer han oftast stora sängen när man frågar.

Min lilla kuddtjuv ♡

Kommentarer

Jag håller med dig. Man gör precis som man vill men jag hatar verkligen att ligga tätt. Jag vill kunna sprakar o fara som jag vill så vår 180 säng är förliten för mig o Mats. Men kan förstå att de är sjukt mysigt :)

2013-07-13 17:12:46
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se