ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

10 Juli

2013-07-10 15:17:48 / 1 kommentarer ..En tanke som har legat och gnagt hos mig länge är denna "hysteri" med rutiner för bebisar/barn.

Det ska sovas, ätas, kissas, lekas på bestämda tider och dra mig baklänges vilken katastrof det blir om något i rutinen diffar på ett par minuter! Då är resten av dagen förstörd.

Vi har inte alls många rutiner och både vuxna och barn i familjen mår prima. Visst äter vi på någorlunda samma tider. Vi brukar även gå och sova på liknande klockslag, men ibland (rätt ofta den här årstiden) kan sängen få vänta både 2 och 3 timmar.. och det är aldrig något problem för Emil. Vid speciella tillfällen som semestrar och högtider då är lilleman uppe så länge han behagar och orkar.

Vet inte om vi är bortskämda med ett barn som inte behöver så hårda rutiner eller om det blir vad man gör det till?
Är i vilket fall som helst väldigt glad att vi är en så avslappnad familj som äter, sover och skiter när vi känner för det :)

Sen har jag såklart full förståelse för att andra föräldrar tänker annorlunda och har barn som fungerar på andra sätt. Men jag är hyfsat säker på att rutinhysterin som jag har sett och hört många ha, inte är så bra i längden. Man måste ju både våga och kunna vara lite spontan också och bara ta dagen som den kommer :)
Kommentarer
Johanna B

Beror ju på barnet också. Och om det har någon diagnos för då kan rutiner vara livräddande för föräldrarna.;)

Men i övrigt så jo jag tror det med.

2013-07-12 18:46:28
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se