ANNONSER KAN DU SÄTTA HÄR

Sömn problem!

2011-05-18 23:14:06 / 6 kommentarer ..



Alltså jag blir snart tokig på allt gorm innan lillmannen kan somna!
Ibland har vi tur och det går hyfsat lätt och smidigt men oftast så är det en massa gorm innan.
Jag får räkna med att det tar iaf 20-30 min innan han har gormat färdigt och somnar.
Ofta tar det längre tid också.
Först ligger han och snurrar och vrider och vänder sig, sen efter ett tag blir han arg och skriker och sen när han har skrikit ett tag så tar han emot vattenflaskan och då börjar han slappna av och ligger och bökar en stund och sen somnar han.
Om vi har tur.. annars börjar det bara om igen.

Förstår inte varför det ska vara så svårt att bara slappna av och somna?
För han är ju trött när jag lägger honom.
Jag har provat att lägga honom precis innan han börjar gnugga sig i ögonon, när han just börjar gnugga sig i ögonen, väntat ett bra tag efter att han börjat gnugga ögonen och väntat tills han är så trött att han bara gnäller hela tiden.
Men det är ändå likadant när jag lägger honom i sängen.

Ibland händer det att han somnar på mig när han äter kvällsvällingen i soffan men det är inte alltid.
Och så kan man ju inte alltid göra!
För det är ju samma sak när han knorrar och vaknar på nätterna, då vrider han sig och tjorvar men då brukar det gå fortare att få honom att somna om för då är han ju som halvsovandes fortfarande.

Vi har samma rutiner alla kvällar (iaf 98% av alla kvällar), och det är dom rutinerna vi har haft ett bra tag nu.

Antar att det bara är nån period att han har börjat gorma snäppet mer sen ett tag tillbaka men det är ju såå frustrerande!

Det värsta är när han har kört hela proceduren och precis somnat men så plötsligt så slänger han bak huvudet och så börjar det om igen.

Jag lämnar honom nästan aldrig när vi söver honom utan jag ligger brevid honom och vi har hudkontakt hela tiden, så det är ju inte att han är rädd och känner sig ensam och övergiven.
(Hans säng sitter ihop med våran så han kan krypa över till mig när han vill)
Han vill helt enkelt bara inte sova!!

Och så här har det ju varit i princip sen han föddes.
Skulle vara så underbart om man bara kunde mysa i soffan när man ger honom kvälls vällingen, sen gå och lägga honom och kanske mysa en liten stund och pussa god natt och sen somnar han.

Ni läsare som har barn, hur har ni gjort för att få era små att somna och sova bra på nätterna?
Jag är desperat efter tips =)

Jag förstår ju såklart att alla barn är olika och en del helt enkelt bara inte vill sova utan en massa krångel först, och att det går över så småning om.

Men det skulle vara skönt om det kunde börja ordna till sig snart!

 


En liten kille som INTE tycker om att sova.

 


Kommentarer

Ja, jag håller med. Det ska vara gött att leva! ;) Hihi.



Saga somnar nästan alltid i famnen, eller i sin säng på kvällarna då hon dricker kvällsvällingen. Ibland får man bråka lite, men oftast är hon så trött att hon somnar.



Ni kommer säkert hitta erat sätt, men förstår att det är jobbigt. Saga hade också en sån period, men då jag inte lät henne vila på eftermiddagen så blev det mycket bättre.



2011-05-19 09:42:31

hoppas att ni får en lång natss sömn snart !

2011-05-19 10:25:08

gud vad jobbigt, hoppas det löser sig snart!

2011-05-19 12:52:08

vad jobbigt gumman! ja jag har inte så mycket bra tips eftersom Loke är mindre än Emil och Loke har ju inte kommit in i sån utvecklign som Emil har, men vi har iaf redan från start låtit Loke somnat då han är trött, oavsett tid, men det är ju när dem är pyttesmå. Men nu somnar han oftast efter mat och omkring samma tider, ca 21-21 på kvällen. jag hoppas vi kan ändra lite på det där snart så han kan börja somna kring sju åtta istället, men de får man ju se hur de går. inte det lättaste med bebisar som ska sova. Jobbigt när Emil ändå är trött och bara inte kommer till ro, är det flaskan han saknar då som han hade tidigare? svårt o veta! sover han mycket på dagarna då annars? KRAM gumman, hoppas det ordnar sig snart!

2011-05-19 13:25:23

21-22 ska det stå :) Jo, äter han på natten nu eller? Tänkte hur de är när dem är lite större än Loke :) Loke äter en eller två gånger på natten..

2011-05-19 13:27:18
Lina

det är ju svårt när dom är så envisa, har väl inte direkta tips, annat är rutiner även på dagssömnen. det går nog över, har alltid legat bredvid och nattat barnen, Erik fick jag i en period alltid bära i sjalen till sömns.

2011-05-21 09:52:33
Denna designen är skapad av Nathalie Mattsson på www.aportion.spotlife.se, och är till för allmänt bruk!

NAMN Kom ihåg mig?

EMAIL

BLOGGADRESS

KOMMENTAR:

Trackback
Ladda ner en gratis bloggdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se